Zavazadla - Ryanair
Já jsem teda zažila několikrát, že Ryanair buzeroval i lidi s batůžkem a nutim je cpát do klece. Akorát to nemělo moc smysl, lidi z toho vyndali věci, batoh tam nacpali a s věcma v rukou mohli nastoupit :D Stalo se to na několika letištích. Dřív šli vyloženě po lidech, co měli místo batohu krosnu, ale teď skoro po všech.
Spíš mě štve, jak i normální aerolinky omezují služby a všechno je za příplatek. Letím s Eurowings, což bych si nemyslela, že je takovej ten ultra low cost typu Ryanair (podle ceny rozhodně ne), a v ceně jenom malej batůžek, za sedadlo se připlácí.
Stejně tak ČSA, tváří se jako normální aerolinka, ale za sedadlo chtějí 379 korun :D
baví mě, jak jsme pořád nespokojení :-D Letenky jsou stále levnější, ale stěžujeme si pořád.
Pokud vám vadí poplatek za sedadlo, tak si představte, že cena letenky byla o 379 Kč dražší, a výběr sedačky byl grátis.
Jediné co se změnilo, že je možnost si službu vybrat. Tím myslím, že si můžu vybrat jestli službu chci, nebo ne. V tomhle jsme dál, než ve "zlaté éře" letectví. Pokud chci luxus, tak si ho zaplatím a bude to levnější a na vyšší úrovni než v té zmíněné zlaté éře. Pokud chci pouze letět, nechci zavazadlo, nechci si vybrat místo, nechci jídlo a pití, tak tu možnost mám také. To, že se někdo prezentuje nebo neprezentuje jako "lowcost" mi je celkem jedno, jelikož v tom nevidím dnes rozdíl. Dnes s někým kdo se prezentuje jako "lowcost" mohu letět poměrně na úrovni se špičkovími službami a naopak.
Jak jsem psal v jiným tématu, tak batoh nám letos měřili poprvé v životě a měřili ho všem. Vídeň. Já jsem pro zpřísnění, protože sice provokuju batohem, kterej je na první pohled nadlimitní, ale v klidu ho zmáčknu a v nejhorším si koupím novej. Víc mě štve, že není místo v binu a musím přes půl letadla hledat místo.
On je celý ten koncept na těch zavazadlech postavený a dopravce očekává, že jen naprostá menšina pasažérů poletí s malým zavazadlem v ceně letenky. Pokud by lidé létali jen s malými priručáky, nemůže letenka být od 13 eur.
Máš štěstí. Dnes jsem četl, že od půlky srpna ruší Korejci nudle. Tak se jich pořádně nacpi i za mě. Závidím ti. Užij si to ;-)
Lord Pitzbudka napsal(a):baví mě, jak jsme pořád nespokojení :-D Letenky jsou stále levnější, ale stěžujeme si pořád.
Pokud vám vadí poplatek za sedadlo, tak si představte, že cena letenky byla o 379 Kč dražší, a výběr sedačky byl grátis.
Letenky stále levnější? To opravdu neplatí se Smartwings/CSA. Letenky jsou stále dražší a služby pořád stejně tragický. Pokud zaplatím 3500 CZK za jednosměrnou letenku po Evropě tak fakt nečekám, že si budu ještě připlácet za sedadlo.
Myslím že Lord P. písal o cenách leteniek všeobecne, nie konkrétne o vývoji cien leteniek so Smartwings :)
Aj napr. u Ryanairu alebo Wizzu sa dajú nájsť letenky s cenami 200+ eur, kde tiež v základe nie je ani výber sedadla, ani príručná batožina...
jery napsal(a):Myslím že Lord P. písal o cenách leteniek všeobecne, nie konkrétne o vývoji cien leteniek so Smartwings :)
Aj napr. u Ryanairu alebo Wizzu sa dajú nájsť letenky s cenami 200+ eur, kde tiež v základe nie je ani výber sedadla, ani príručná batožina...
Jinak jasně, u Ryanair se dá taky koupit letenka na poslední chvíli za 400 eur po Evropě, ale já mluvím o ,,normální" letence kterou kupuju dopředu, nejedná se o žádný exponovaný datum jako Vánoce a nepotřebuju úplně přesný datum
U Ryanair jsem loni viděla letenku z Prahy do Budapešťi za 20 tisíc CZK.
Ale ten jejich systém je jednotný a výběr sedadla je zpoplatněný bez ohledu na cenu letenky. Otazka spíš je, zda má smysl řešit konkrétní sedačku u hodinového letu?
Zuzana _1 napsal(a):
Lord Pitzbudka napsal(a):baví mě, jak jsme pořád nespokojení :-D Letenky jsou stále levnější, ale stěžujeme si pořád.
Letenky stále levnější? To opravdu neplatí se Smartwings/CSA. Letenky jsou stále dražší a služby pořád stejně tragický. Pokud zaplatím 3500 CZK za jednosměrnou letenku po Evropě tak fakt nečekám, že si budu ještě připlácet za sedadlo.
Samozrejme, ze jsou letenky stale levnejsi.
Podivejte se, kolik staly letenky, i kdyby treba jen pred 10 lety.
Nominalne staly prakticky stejne, jako nyni - jenze diky inflaci atd. je to vlastne mene a mene. A to casto vyrazne.
Zdravím, teď jsem přeměřovala ideální kufr, který bych chtěla vzít, ale přijde mi, že je o 1,5 cm vyšší. Večer před odletem stejně budu v Praze, tak si říkám, že bych to zkusila na letišti, kam se dostanu bez letenky, dát do té kovové konstrukce. Má je Ryanair i někde takhle ve veřejné prostoře nebo až za tou kontrolou? Předem díky moc za odpověď.